Wat zijn fillers?

Fillers zijn een populaire behandeling voor het verminderen van rimpels, het verbeteren van de gezichtscontouren en het herstellen van volumeverlies. Maar hoe werken fillers precies?

Fillers zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder hyaluronzuur, calciumhydroxylapatiet en polymelkzuur. Deze materialen worden geïnjecteerd in de huid of onderliggende weefsels om het volume te herstellen en de huid gladder te maken.

Hyaluronzuurfillers zijn de meest gebruikte en populaire fillers. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend molecuul dat vocht vasthoudt en volume geeft aan de huid. Het kan worden gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, evenals om volume te herstellen in de wangen, kin en lippen.

Bij Elite Clinics werken wij uitsluitend met tijdelijke (oplosbare) Hyaluronzuurfillers.

De werking van fillers is afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt en de gebieden die worden behandeld. Over het algemeen worden fillers geïnjecteerd in de huid of onderliggende weefsels om volume toe te voegen en de huid gladder te maken. De resultaten zijn meestal direct zichtbaar en kunnen tot 12-18 maanden aanhouden, afhankelijk van het type filler en de behandeling.

Er zijn twee hoofdtypen van fillers: permanente fillers en oplosbare fillers. Het belangrijkste verschil tussen deze twee typen fillers is hoe lang de resultaten van de behandeling aanhouden en hoe ze in het lichaam worden afgebroken.

Permanente fillers, ook wel niet-oplosbare fillers genoemd, zijn gemaakt van materialen die niet van nature in het lichaam voorkomen en niet kunnen worden afgebroken. Deze fillers worden geïnjecteerd in de huid en blijven daar permanent. Ze worden meestal gebruikt voor diepere rimpels en contourcorrectie, zoals het opvullen van littekens of het herstellen van volumeverlies in het gezicht. Omdat permanente fillers niet kunnen worden afgebroken, kunnen ze echter leiden tot complicaties, zoals ontstekingen, zwelling, infecties en verharding van de huid. Dit kan leiden tot permanente veranderingen in de gezichtscontouren en de gezondheid van de huid.

Oplosbare fillers, ook wel tijdelijke fillers genoemd, zijn gemaakt van materialen die van nature in het lichaam voorkomen of die kunnen worden afgebroken. Deze fillers worden geïnjecteerd in de huid en breken na verloop van tijd af. Ze worden meestal gebruikt voor oppervlakkige rimpels en fijne lijntjes, en om volume te herstellen in het gezicht. Omdat oplosbare fillers kunnen worden afgebroken, zijn ze over het algemeen veiliger en hebben ze minder risico op complicaties. Ze kunnen echter wel tijdelijk zijn, afhankelijk van het type filler en de behandeling, en de resultaten kunnen variëren van enkele maanden tot een jaar of meer.

Fillers zijn een veilige en effectieve manier om het uiterlijk te verbeteren en het verouderingsproces te vertragen. Het is belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren arts te raadplegen om de beste resultaten te garanderen en eventuele risico's te verminderen.

Vorige
Vorige

Wat is hyaluronzuur?

Volgende
Volgende

Wat is Botox precies?