Botox & overmatig zweten

Botulinetoxine tegen zweten

Inmiddels is vrijwel iedereen bekend met Botox als oplossing tegen rimpels en kraaienpootjes. Maar Botox wordt ook gebruikt bij het tegengaan van transpiratie.

Hoe werkt Botox tegen zweten?

Iedereen transpireert. Dit zorgt, via verdamping, voor de afkoeling van uw lichaam en draagt zo bij aan een constante lichaamstemperatuur. Hierdoor kan uw lichaam zich aanpassen aan de omgeving. Zweten is een natuurlijke eigenschap. Toch werken de zweetklieren bij iedereen met een andere intensiteit. De een transpireert nauwelijks, de ander heeft last van overmatig transpireren, natte plekken in kleding of een transpiratielucht om zich heen. Een Botoxbehandeling tegen overmatig zweten onder de oksels kan uitkomst bieden.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan elke behandeling vindt er een vrijblijvend consult plaats. Wij bespreken tijdens het consult uw wensen en kijken we of dit de juiste behandeling is.

Voordat wij gaan starten met de behandeling is het belangrijk dat de oksels geschoren zijn, zodat de arts de juiste prikjes kan zetten.

Tijdens de Botox behandeling tegen zweten in de oksels

Nadat we de prikplaatsen afgetekend hebben, krijgt u 12-18 prikjes per oksel. Dit wordt in het algemeen als licht pijnlijk ervaren, dit verschilt perper persoon. Wij injecteren met een hele dunne naald, het is mogelijk om vooraf verdovingscrème te smeren indien u dit wenst.

Na de Botox behandeling tegen zweten

De behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten. U kunt direct na de behandeling weer uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na 14 dagen heeft heeft u gewenste resultaat van de behandeling. De behandeling zal ongeveer na 4-6 maanden herhaalt moeten worden.

Vorige
Vorige

Botox tegen hoofdpijn of migraine?