Volumeverlies: Hoe komt het en wat kun je eraan doen?

Je gezicht ziet er ingevallen uit? Dat kan verschillende oorzaken hebben. In dit blogbericht leggen we uit hoe volumeverlies in het gezicht komt en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken van volumeverlies in het gezicht

Er zijn verschillende oorzaken van volumeverlies in het gezicht. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Veroudering: Naarmate je ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen en elastine in je huid af. Dit zorgt ervoor dat je huid minder stevig wordt en er dunner uitziet. Hierdoor kunnen de onderliggende structuren, zoals botten en spieren, zichtbaarder worden.

  • Gewichtsverlies: Als je snel veel gewicht verliest, kan dit ook leiden tot volumeverlies in het gezicht. Dit komt doordat het vetweefsel in je gezicht afneemt.

  • Stralingsschade: UV-straling van de zon kan de huid beschadigen en leiden tot volumeverlies.

  • Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals prednison, kunnen ook volumeverlies in het gezicht veroorzaken.

Wat kun je eraan doen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om volumeverlies in het gezicht tegen te gaan of te verminderen.

  • Bescherm je huid tegen de zon: Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen UV-straling.

  • Zorg voor een gezonde levensstijl: Zorg voor een gezond gewicht en eet voldoende fruit, groenten en vezels. En drink voldoende water minimaal 2 liter per dag!

  • Gebruik de juiste huidverzorging: Kies producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de verouderde huid. Deze producten helpen je huid te voeden en te beschermen.

  • Overweeg een behandeling: Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen om volumeverlies in het gezicht te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een fillerbehandeling, botox behandeling, facelift of ooglidcorrectie.

Conclusie

Volumeverlies in het gezicht is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig een aantal dingen die je eraan kunt doen. Door de juiste huidverzorging te gebruiken, een gezonde levensstijl te leiden en, indien nodig, een behandeling te overwegen, kun je je gezicht voller en jonger laten lijken.

Een behandeling is vaak een kleine ingreep met een heel mooi en natuurlijk resultaat. Ben je benieuwd wat wij voor je zouden kunnen betekenen? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak voor een consult. Tijdens het consult bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden.

Vorige
Vorige

Ontdek de verfijnde wereld van lipfillers bij Elite Clinics

Volgende
Volgende

Traangootfillers: Een glimlach zonder tranen